Lemn interior

Ceară Kreidezeit

Pentru lemn interior netratat sau grunduit cu uleiuri naturale. Potrivită în special pentru mobilă, jucării de copii, uşi şi placări cu lemn. Un produs natural, uşor de folosit, fără mirosuri neplăcute în cameră. Transparent, păstrează textura naturală a lemnului. Ceara poate fi nuanţată cu pigmenţi.

Ingrediente - Ulei de in, ulei rezistent de lemn, ceara de albine pura, pigmenti fara plumb. 

Ulei rezistent pur, fără solvent

Ulei natural, fără solvenţi, pentru interior, suprafeţe din lemn solicitate şi expuse uzurii intense. Potrivit pentru podele de lemn, plută şi piatră, dar şi pentru mobilă şi jucării din lemn pentru copii. Fiind un produs fără terebentină, nu miroase deloc în timpul aplicării sau după uscare.

Ingrediente - Ulei de in, ulei rezistent de lemn, ulei viscos de lemn, colofoniu de glicerin-ester, substante de uscat neetilice. 

Soluţie anticarii - Holzwurmfrei

Soluție anticarii pe bază de apă, care prin efectele sale fizico-mecanice, protejează lemnul de atacul ciupercilor și a insectelor. Se utilizează în mod preventiv în cazul lemnului nou, potrivit deasemenea și pentru materialul lemnos deja atacat și pentru restaurarea (stabilizarea) lemnului vechi. 

Ingrediente - Apă, oxid de aluminiu, acid silicic, palmitat de potasiu, oxid de magneziu, clorură de potasiu,
acizi graşi. Conţinutul de compuşi organici volatili (VOC) al acestui produs este de max. 1 g/l.
Valoarea limită comună (EU) este de max. 30 g/l 


Ulei din balsam de terebentină

Este folosit pentru diluarea lacurilor, a cerii si uleiurilor naturale, cat si pentru curatarea obiectelor care au venit in contact cu ele. Poate fi folosit pentru indepartarea petelor si degresarea suprafetelor. 


Soda

Se utilizeaza pentru indepartarea straturilor vechi de vopsea, inmuierea suprafetelor lacuite, curatarea suprafetelor, pentru prevenirea apei dure, indepartarea algelor si a mucegaiului, diluarea grasimii, indepartarea mirosurilor etc. 

Ingrediente - Soda (carbonat de natriu, hidrocarbonat de natriu). 

Ceară Saflor, Kreidezeit

Pentru lemn interior netratat sau grunduit cu uleiuri naturale. Potrivită în special pentru mobilă, jucării de copii, uşi şi placări cu lemn. Avantaj: nu se îngălbeneşte în timp; păstrează culoarea naturală a lemnului.

Ingrediente - Ulei de sofranas, ulei rezistent de tung, ceara de albina inalbita fara clor, substante uscate fara plumb.

Ceară tare de parchet, Kreidezeit

Ceară tradiţională de parchet, fabricată din ingrediente naturale: ulei dein, ceară de albine şi ceară de Carnauba. Tratament suplimentar pentru s#uprafeţe uleiate din lemn, plută şi teracotă.

Ingrediente - Apa, ceara de Carnauba, emulgator de acizi grasi naturali 


Pastă decapantă

Pasta reutilizabila, folosita pentru indepartarea straturilor vechi de lac si vopsea de pe suprafete lemnoase. Un produs natural, potrivit pentru toate lacurile si vopselurile pe baza de ulei si pentru majoritatea lacurilor alchidice pe baza de răşini. Nepotrivit pentru lacurile acrilice.

Ingrediente - Sapun industrial, calcar, substante alcaline, alcool de fermentatie. 

Ulei din coajă de portocale

Utilizare:  Pentru diluarea lacurilor, cerii si uleiurilor naturale, cat si pentru curatarea obiectelor care au venit in contact cu ele. Pentru indepartarea petelor, si degresarea suprafetelor.  Ulei rezistent pentru podele

Produs natural pe bază de uleiuri naturale, conceput pentru suprafeţe solicitate din lemn, plută şi piatră, expuse uzurii intense. Potrivit pentru interior. Uşor de aplicat, pentru lucrări de calitate. Păstrează textura naturală a lemnului, rezistent la stropi de apă.

Ingrediente - Ulei de in, ulei rezistent de lemn, ulei de terebentina, colofoniu de calciu, colofoniu de glicerin-ester, pigmenti fara plumb.

Emulsie din ceară de Carnauba

Ceară lichidă, incoloră, rezistentă la trafic şi uz intens. Se foloseşte atât ca tratament final, în cazul podelelor din lemn tratate cu uleiuri rezistente, cât şi ca agent de ingrijire a suprafeţelor.

Ingrediente - Apa, ceara de Carnauba, emulgator de acizi grasi naturali 


Ulei de grunduit

Produs natural, pe baza de ulei de in si alte uleuri naturale, folosit pentru grunduirea suprafetelor din lemn, inainte ca acestea sa fie vopsite cu Vopsea de ulei KREIDEZEIT.

Ingrediente - Ulei de in, balsam din ulei de terpantina dublu rafinat, ulei rezistent de lemn, pigmenti fara plumb.
Săpun de Marsilia

Sapun natural, fabricat din diferite uleiuri de copac si ulei de masline, produs natural, potrivit pentru curatarea suprafetelor din lemn, protectia podelelor si pentru prepararea sapunului lichid pentru spalarea mainilor. 

Ingrediente - Sapun de natron, diferite uleiuri de copac si ulei de masline.